Bami goreng indonesisch

Bami goreng is een traditionele Indonesische maaltijd die bestaat uit gebakken noedels met groenten en vlees. Het is een populaire maaltijd die gemakkelijk te maken is en een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bami goreng Indonesisch kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bami noedels
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 kleine witte kool, in dunne reepjes
– 200 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel maizena
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Kook de bami noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en knoflook.

3. Voeg de paprika, kool, kip en kruiden toe en bak alles ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de ketjap manis, sojasaus, sambal oelek, suiker, maizena en water toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de gekookte bami noedels toe en bak alles nog een paar minuten.

6. Serveer de bami goreng Indonesisch met wat extra sambal oelek.

Bami goreng indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven