Bakleverworst is een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit gebakken leverworst, uien, spek en aardappelen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je bakleverworst kunt maken met een heerlijke smaak.
Ingrediënten:
– 500 gram leverworst
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels gerookt spek, in blokjes
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 2 minuten.
3. Voeg de leverworst toe en bak deze 5 minuten.
4. Voeg de aardappelblokjes, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog 5 minuten.
5. Voeg de bloem toe en roer goed door.
6. Voeg de gerookte spek toe en roer goed door.
7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de leverworst in 25 minuten gaar.
8. Serveer de bakleverworst met een frisse salade.