Baklava pistache

Baklava pistache is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit lagen filodeeg gevuld met een mengsel van gehakte pistachenoten, kaneel en suiker. Deze lagen worden gebakken tot een goudbruine korst en vervolgens bedekt met een zoete honing-citroensiroop. Het resultaat is een heerlijke, knapperige traktatie die perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor baklava pistache.

Ingrediënten:

– 500 gram filodeeg
– 500 gram gehakte pistachenoten
– 2 theelepels kaneel
– 200 gram suiker
– 200 ml honing
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de gehakte pistachenoten, kaneel en suiker in een kom.

3. Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het vel met wat boter.

4. Leg hierop een tweede vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter.

5. Verdeel het pistachenotenmengsel over het filodeeg.

6. Leg hierop weer een vel filodeeg en bestrijk dit met boter.

7. Herhaal dit proces totdat alle lagen filodeeg en pistachenotenmengsel gebruikt zijn.

8. Bak de baklava in de oven gedurende 25-30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

9. Verwarm de honing en citroensap in een steelpan.

10. Giet de honing-citroensiroop over de baklava.

11. Laat de baklava afkoelen en snijd deze vervolgens in stukken.

12. Serveer de baklava pistache met een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Baklava pistache

Geef een reactie

Schuiven naar boven