Bakkeljauw

Bakkeljauw is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gebakken vis, aardappelen en groenten. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat veel smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bakkeljauw kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bakkeljauw
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, aardappelen, wortels, tomaten, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en bak alles ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de bakkeljauw toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de bakkeljauw ongeveer 20 minuten.

5. Serveer de bakkeljauw met wat extra olijfolie en wat vers citroensap.

Bakkeljauw

Geef een reactie

Schuiven naar boven