Bakkeljauw surinaams

Surinaamse bakkeljauw is een heerlijk gerecht dat veel Surinamers thuis koken. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit bakkeljauw, uien, knoflook, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse bakkeljauw.

Ingrediënten:

– 500 gram bakkeljauw
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bakkeljauw op een bakplaat en bestrooi met de kruiden en specerijen.

3. Bak de bakkeljauw in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de gebakken bakkeljauw toe en roer alles goed door elkaar.

7. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de Surinaamse bakkeljauw met rijst of aardappelen.

Bakkeljauw surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven