Baked alaska

Baked Alaska is een klassieke dessert dat bestaat uit een ijsbom gebakken in een korst van meringue. Het is een verrassend en verfijnd dessert dat een geweldige afsluiting is voor een diner. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten:

– 500 ml vanille-ijs

– 4 eieren

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels water

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

3. Voeg het citroensap, water en boter toe en mix goed.

4. Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag.

5. Voeg de amandelschaafsel toe en mix goed.

6. Vet een ovenschaal in met boter en giet het beslag erin.

7. Bak het beslag in de oven gedurende 15 minuten.

8. Haal de ovenschaal uit de oven en laat afkoelen.

9. Leg het ijs in de ovenschaal en bedek het met het gebakken beslag.

10. Bak het gerecht nogmaals in de oven gedurende 5 minuten.

11. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer direct.

Eet smakelijk!

Baked alaska

Geef een reactie

Schuiven naar boven