Bagel

Bagels zijn een heerlijk en veelzijdig ontbijt. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bagel kunt maken met een knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olie

– 300 ml lauw water

– 1 ei

– 1 eetlepel melk

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er 8 balletjes van.

6. Druk de balletjes plat en maak er een gat in het midden.

7. Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Klop het ei en de melk in een kom en bestrijk de bagels hiermee.

9. Bak de bagels in ongeveer 20 minuten goudbruin in een oven van 180 graden.

10. Laat de bagels afkoelen en geniet ervan!

Bagel

Geef een reactie

Schuiven naar boven