Babi pangang van de chinees

Babi pangang is een klassieke Chinees-Indonesische gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van zoete, zoute en pittige smaken. Het is een gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is en dat iedereen zal smaken. Hieronder volgt een recept voor babi pangang van de Chinees.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels chilipeper, fijngehakt

– 2 eetlepels oestersaus

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels water

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, in dunne ringen gesneden

– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden

– 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden

– 1 eetlepel zout

– 1 eetlepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het goudbruin.

3. Voeg de ui, paprika, gember, knoflook en chilipeper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de ketjap manis, sojasaus, suiker, oestersaus, maïzena, water, zout en peper toe en roer goed door.

5. Laat het geheel nog een paar minuten koken.

6. Serveer de babi pangang met rijst of noodles.

Babi pangang van de chinees

Geef een reactie

Schuiven naar boven