Baba

Baba is een heerlijk gerecht dat veel in de Balkan wordt gegeten. Het is een soort van gebakken brood dat wordt gevuld met kaas, ham, ei, uien en paprika. Het is een lekker en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor baba.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 250 ml lauw water

– 200 gram geraspte kaas

– 200 gram ham, in kleine stukjes gesneden

– 2 eieren, geklutst

– 1 ui, fijngehakt

– 1 paprika, fijngehakt

– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en olijfolie in een kom. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

3. Verdeel de kaas, ham, eieren, ui en paprika over de plakken deeg.

4. Rol de plakken deeg op en druk de randen goed aan.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de baba’s aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de baba’s warm met wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Baba

Geef een reactie

Schuiven naar boven