Aziatische groenten zijn een heerlijke manier om je maaltijd te verrijken met een smaakvolle, gezonde twist. In dit recept combineren we verschillende Aziatische groenten met een pittige saus om een smakelijke, voedzame maaltijd te creëren.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode peper, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel sojasaus
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 kopje broccoli, in kleine stukjes
– 1 kopje Chinese kool, in dunne reepjes
– 1 kopje wortel, in dunne plakjes
– 1 kopje bamboescheuten
– 1 kopje water
– 1 eetlepel maïzena
– 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, rode peper, gemberpoeder, kurkuma, sesamolie, sojasaus, chilipoeder, zout en peper toe en bak de groenten 2-3 minuten.
2. Voeg de broccoli, Chinese kool, wortel en bamboescheuten toe en bak nog eens 2-3 minuten.
3. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten koken.
4. Voeg de maïzena toe en roer goed door. Laat het nog eens 5 minuten koken.
5. Voeg de sesamzaadjes toe en roer goed door.
6. Serveer de Aziatische groenten met rijst of noodles.