Ayam kecap

Ayam kecap is een Indonesische kipgerecht dat wordt gekookt in een zoete sojasaus. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om kip te serveren. Dit recept is een eenvoudige manier om ayam kecap te maken met een paar ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel olie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de sojasaus, ketjap manis, knoflookpoeder, gemberpoeder, sesamolie, suiker en zout toe en roer goed om alles te combineren.

4. Laat het geheel zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

5. Serveer de ayam kecap met rijst of een andere aardappelgerecht.

Eet smakelijk!

Ayam kecap

Geef een reactie

Schuiven naar boven