Avocadosoep

Avocado-soep is een heerlijke, romige soep die een perfecte combinatie is van smaak en voedingswaarde. Het is een gezonde optie voor een lunch of diner, en het is ook eenvoudig te maken. Deze versie van de soep combineert avocado met kruiden, knoflook, ui en kippenbouillon voor een smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 rijpe avocado’s, geschild en in stukjes gesneden

– 2 kopjes kippenbouillon

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje verse koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de kippenbouillon, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en breng aan de kook.

3. Voeg de avocado toe en kook gedurende 5 minuten.

4. Verwijder de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

5. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Garneer met de verse koriander en serveer.

Avocadosoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven