Aubergine simpel

Aubergine is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een simpele, smaakvolle aubergine kunt maken. Door de aubergine te bakken in olijfolie en kruiden krijgt het een heerlijke smaak. Serveer de aubergine als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat rijst of pasta.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de aubergines en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie.

4. Bestrooi de plakjes aubergine met de knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper.

5. Bak de aubergine in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de plakjes gaar zijn.

6. Serveer de aubergine warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat rijst of pasta.

Aubergine simpel

Geef een reactie

Schuiven naar boven