Aubergine koolhydraatarm

Aubergine is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we er een koolhydraatarme maaltijd van. De aubergine wordt gebakken in olijfolie en geserveerd met een frisse salade van tomaat, rode ui en komkommer. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 2 tomaten
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.

4. Bak de aubergine in de oven gedurende 20 minuten.

5. Snijd ondertussen de komkommer, rode ui en tomaten in kleine stukjes.

6. Meng de groenten met de citroensap en olijfolie.

7. Serveer de gebakken aubergine met de salade.

Aubergine koolhydraatarm

Geef een reactie

Schuiven naar boven