Aubergine gehakt champignons

Dit is een heerlijk recept voor aubergine gehakt champignons. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker, gezond en veelzijdig gerecht dat je kunt serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht. Het is een perfecte manier om de smaken van aubergine en champignons te combineren.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 250 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de champignons toe en bak ze nog eens 5 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het gehakt over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gehakt ongeveer 20 minuten.

8. Serveer het gehakt met een salade of rijst.

Aubergine gehakt champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven