Aspergesoep

Aspergesoep is een heerlijke, verfrissende maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om de smaak van asperges te genieten. Deze aspergesoep is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijke, romige soep die je met een paar kleine aanpassingen kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram asperges
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter groentebouillon
– 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de asperges toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

5. Voeg de peterselie, zout en peper toe en roer goed door.

6. Breng de soep op smaak met extra zout en peper.

7. Serveer de soep met wat extra peterselie en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Aspergesoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven