Aspergesoep met zalm

Aspergesoep met zalm is een heerlijke, verfrissende maaltijd die perfect is voor een warme zomerdag. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. De combinatie van asperges, zalm en kruiden maakt deze soep een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor aspergesoep met zalm.

Ingrediënten:

– 2 pond asperges

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 pond gerookte zalm, in blokjes gesneden

– 1/4 kopje room

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de asperges in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon, tijm, oregano, zout en peper toe en breng aan de kook.

5. Voeg de gerookte zalm toe en laat 5 minuten koken.

6. Voeg de geroosterde asperges toe en laat nog 5 minuten koken.

7. Voeg de room en peterselie toe en laat nog 5 minuten koken.

8. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

9. Serveer de soep warm met wat extra peterselie als garnering.

Geniet van je aspergesoep met zalm!

Aspergesoep met zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven