Asperge

Asperges zijn een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de asperges gebakken in de oven met knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle bijgerecht dat perfect past bij een aantal verschillende hoofdgerechten.

Ingrediënten:

– 1 pond asperges

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 eetlepel citroensap

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.

2. Was de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bestrooi met knoflook, citroensap, Parmezaanse kaas, zout en peper.

5. Bak de asperges in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer warm.

Asperge

Geef een reactie

Schuiven naar boven