Asperge klassiek

Asperges zijn een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. De klassieke manier om asperges te bereiden is een eenvoudige, maar smaakvolle manier om het beste uit deze groente te halen. In dit recept worden de asperges gekookt en geserveerd met een klassieke botersaus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 pond asperges
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje melk
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de asperges toe en kook ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn.

2. Giet de asperges af en zet ze opzij.

3. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de melk toe en roer tot het een glad mengsel is. Laat het mengsel 5 minuten koken, of tot het dikker wordt.

5. Voeg het zout en de peper toe en roer om te combineren.

6. Serveer de asperges met de botersaus.

Asperge klassiek

Geef een reactie

Schuiven naar boven