Artisjok klassiek

Artisjokken zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een klassieke artisjok kunt maken. Deze klassieke artisjok is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke klassieke artisjok maken.

Ingrediënten:

– 4 artisjokken
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel citroensap
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de artisjokken en snijd de steel af.

3. Leg de artisjokken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Voeg de knoflook, citroensap, zout en peper toe en meng goed.

5. Bak de artisjokken in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Haal de artisjokken uit de oven en bestrooi met gehakte peterselie.

7. Serveer de klassieke artisjokken warm.

Artisjok klassiek

Geef een reactie

Schuiven naar boven