Arroz con pollo

Arroz con pollo is een traditioneel Spaans gerecht dat bestaat uit kip, rijst en een verscheidenheid aan kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor arroz con pollo.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kopje rijst
– 2 kopjes kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de kippenbouten toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en bak deze kort mee.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.

5. Voeg de rijst toe en roer goed door.

6. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed door.

7. Breng het geheel aan de kook en zet de ovenschaal in de oven.

8. Bak het gerecht in de oven gedurende 25 minuten.

9. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer direct.

Eet smakelijk!

Arroz con pollo

Geef een reactie

Schuiven naar boven