Arretjescake

Arretjescake is een heerlijke, zoete cake die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker in Nederland en wordt vaak gegeten als tussendoortje of als dessert. De cake is gemaakt met arretjes, een soort kleine, gedroogde vruchten die vaak worden gebruikt in gebak. De cake is licht, luchtig en heerlijk zoet. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke arretjescake.

Ingrediënten:

– 200 gram arretjes
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 125 ml melk
– 125 ml zonnebloemolie
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de arretjes in een kom en voeg de bloem, bakpoeder en suiker toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Klop in een andere kom de eieren, melk, olie en vanille extract tot een glad mengsel.

4. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en meng alles goed door elkaar.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de cake afkoelen en serveer.

Arretjescake

Geef een reactie

Schuiven naar boven