Arretjescake traditioneel

Arretjescake is een traditionele Nederlandse cake die al generaties lang wordt gemaakt. Het is een heerlijke cake die gemaakt wordt met een basis van boter, suiker, bloem en eieren. De cake wordt vervolgens gevuld met een laagje jam en een laagje arretjes, wat een soort van karamel is. De cake wordt afgemaakt met een laagje poedersuiker. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke arretjescake.

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 1 pot jam
– 200 gram arretjes
– Poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop het mengsel nog een keer goed door.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en melk toe en meng alles goed door elkaar.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 30 minuten.

7. Laat de cake afkoelen.

8. Verdeel de jam over de cake.

9. Verdeel de arretjes over de cake.

10. Bestrooi de cake met poedersuiker.

11. Serveer de cake en geniet ervan!

Arretjescake traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven