Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn gevuld met een mengsel van vlees, groenten en kruiden, en worden gebakken in een krokant deeg. Deze empanadas zijn een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die iedereen zal genieten. Hieronder volgt een recept voor Argentijnse empanadas.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram deeg voor empanadas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Snijd het deeg in rondjes van ongeveer 10 cm doorsnee.

7. Leg een lepel van het gehaktmengsel in het midden van elk deegrondje.

8. Vouw de randen van het deeg naar het midden toe en druk de randen goed aan.

9. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de empanadas in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

11. Serveer de empanadas warm.

Argentijnse empanadas

Geef een reactie

Schuiven naar boven