Apple crumble

Apple crumble is een heerlijk zoet dessert dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte manier om de resterende appels in huis te gebruiken. De krokante kruimeltopping en de zoete appels maken dit een heerlijk dessert. Hieronder volgt het recept voor een heerlijke apple crumble.

Ingrediënten:

– 4 grote appels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel zout

Kruimeltopping:

– 1 kop bloem
– 1/2 kop koude boter, in blokjes gesneden
– 1/2 kop suiker
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de appelblokjes, citroensap, suiker, bloem, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom.

3. Doe de appelmengeling in een ovenschaal.

4. Meng de bloem, boter, suiker en zout in een kom tot een kruimelig mengsel.

5. Verdeel het kruimelmengsel over de appelmengeling.

6. Bak de crumble in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de topping goudbruin is.

7. Laat de crumble afkoelen voordat je hem serveert.

Geniet van je heerlijke apple crumble!

Apple crumble

Geef een reactie

Schuiven naar boven