Apple crumble havermout

Apple crumble havermout is een heerlijk ontbijt dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een gezonde optie die je vol energie de dag door helpt. De combinatie van appel, havermout en kruimelige topping maakt het een heerlijke traktatie. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels boter

– 1 kopje havermout

– 1/2 kopje walnoten, gehakt

– 1/4 kopje bruine suiker

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de appelstukjes, kaneel en 2 eetlepels bruine suiker in een kom.

3. Voeg de boter toe en meng goed.

4. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.

5. Meng de havermout, walnoten, bruine suiker en bloem in een kom.

6. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

7. Verdeel het mengsel over de appelstukjes.

8. Bak de crumble in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Serveer warm met een bolletje ijs of slagroom.

Eet smakelijk!

Apple crumble havermout

Geef een reactie

Schuiven naar boven