Appelslof

Appelslof is een heerlijk Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een zoete, knapperige taart gevuld met appelmoes en gebakken in een deeglaag. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker dessert. Hieronder volgt het recept voor appelslof.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 250 gram boter
– 2 eieren
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1/2 theelepel zout
– 1 kilo appels
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, eieren, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een kom tot een deeg. Kneed het deeg goed en laat het vervolgens een half uur rusten.

3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de citroensap, suiker en kaneel toe en meng alles goed.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in een ingevette taartvorm.

5. Verdeel de appelmengeling over het deeg en vouw de randen van het deeg naar binnen.

6. Bak de appelslof in de oven gedurende 45 minuten.

7. Laat de appelslof afkoelen en serveer met slagroom of ijs.

Eet smakelijk!

Appelslof

Geef een reactie

Schuiven naar boven