Appelplaattaart

Appelplaattaart is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Deze appelplaattaart is gemaakt met een knapperige bodem, een zoete appelvulling en een krokante korst. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker dessert. Hier volgt het recept voor appelplaattaart.

Ingrediënten:

– 2 pakken kant-en-klare bladerdeeg
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels kaneel
– 4 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg een vel bladerdeeg op een met bloem bestoven bakplaat. Bestuif het bladerdeeg met bloem en druk het licht aan.

3. Meng de suiker, kaneel en appels in een kom. Verdeel de appelmengeling over het bladerdeeg.

4. Leg het tweede vel bladerdeeg over de appelmengeling. Druk de randen aan om de vulling te verzegelen.

5. Bestrijk de bovenkant van de taart met boter en strooi er bruine suiker over.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Eet smakelijk!

Appelplaattaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven