Appelkoek

Appelkoek is een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een lekker en makkelijk te maken gebak dat perfect is voor een koffie of thee moment. In dit recept leer je hoe je een heerlijke appelkoek kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 theelepels kaneel

– 2 appels

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels melk

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en kaneel in een kom. Kneed het deeg tot een bal.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

4. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

5. Voeg de appelstukjes toe aan het deeg en kneed het deeg nog een keer.

6. Vet een cakevorm in met boter en leg het deeg erin.

7. Druk het deeg goed aan en bestrijk het met het citroensap.

8. Bak de appelkoek in de oven gedurende 30 minuten.

9. Haal de appelkoek uit de oven en bestrijk het met de melk en vanille extract.

10. Laat de appelkoek afkoelen en geniet ervan!

Appelkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven