Appelflap

Appelflap is een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een simpel gerecht dat bestaat uit een dunne laag deeg met appelmoes erop. Het is een lekker en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor appelflap.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels suiker
– 2 theelepels zout
– 2 appels
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, eieren, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne lap.

4. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

5. Verdeel de appelstukjes over het deeg en strooi er de kaneel en suiker over.

6. Rol het deeg op tot een rol en snijd deze in plakken.

7. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de appelflap in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Laat de appelflap afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Appelflap

Geef een reactie

Schuiven naar boven