Appelcrumble

Appelcrumble is een heerlijk zoet dessert dat gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die iedereen kan maken en waar iedereen van kan genieten. De basis van deze appelcrumble bestaat uit appels, suiker, kaneel en boter. De topping bestaat uit bloem, suiker, boter en kaneel. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke appelcrumble.

Ingrediënten:

– 4 grote appels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels boter

Topping:
– 1 kopje bloem
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de appelblokjes in een ovenschaal. Voeg de suiker, kaneel en boter toe en meng alles goed.

3. In een kom, meng de bloem, suiker, boter en kaneel. Meng alles goed met een vork totdat het een kruimelig mengsel is.

4. Verdeel het kruimelige mengsel over de appels in de ovenschaal.

5. Bak de appelcrumble in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de topping goudbruin is.

6. Serveer de appelcrumble warm met een bolletje vanille-ijs. Geniet ervan!

Appelcrumble

Geef een reactie

Schuiven naar boven