Apfelstrudel met vanillesaus

Apfelstrudel met vanillesaus is een klassiek Oostenrijks dessert dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk zoet gerecht dat bestaat uit dunne laagjes deeg met appelmoes en kaneel, dat wordt gebakken tot een goudbruine korst. De vanillesaus maakt het gerecht helemaal af. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke apfelstrudel met vanillesaus kunt maken.

Ingrediënten

Voor de deeglaag:

– 250 gram bloem

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ei

– 2 eetlepels koud water

– 1 theelepel zout

Voor de vulling:

– 500 gram appels

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels kaneel

– 2 eetlepels boter

Voor de vanillesaus:

– 500 ml melk

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels suiker

– 1 vanillestokje

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de deeglaag. Meng de bloem, olijfolie, ei, koud water en zout in een kom tot een stevig deeg. Kneed het deeg vervolgens goed door en laat het een half uur rusten.

2. Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Verwarm de boter in een pan en voeg de appels toe. Bak de appels op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de suiker en kaneel toe en roer goed door. Laat de vulling afkoelen.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de appelvulling over het deeg en vouw de randen van het deeg naar binnen. Bak de strudel in de oven gedurende 25-30 minuten tot hij goudbruin is.

4. Maak ondertussen de vanillesaus. Verwarm de melk in een pan en voeg de maïzena, suiker en vanillestokje toe. Roer goed door en laat het mengsel zachtjes koken tot het dikker wordt. Voeg de boter toe en roer goed door. Laat de saus afkoelen.

5. Serveer de apfelstrudel met de vanillesaus. Geniet ervan!

Apfelstrudel met vanillesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven