Apfelstrudel filodeeg

Apfelstrudel is een klassiek Oostenrijks gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebak dat bestaat uit dunne laagjes filodeeg gevuld met appelmoes en kaneel. In dit recept leer je hoe je een heerlijke apfelstrudel kunt maken met filodeeg.

Ingrediënten:

– 500 gram filodeeg

– 500 gram appelmoes

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het filodeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Verwarm de appelmoes in een pan en voeg de kaneel, suiker, boter, bloem en citroensap toe. Roer goed door.

4. Leg het filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Verdeel de appelmoes over het filodeeg.

6. Rol het filodeeg op tot een strudel.

7. Bestrijk de bovenkant met wat boter en bestrooi met amandelschaafsel.

8. Bak de strudel in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Laat de strudel afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Apfelstrudel filodeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven