Andijviestampot

Andijviestampot is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijk, voedzaam en betaalbaar gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept wordt andijvie gecombineerd met aardappelen, uien, spek en roomboter om een smakelijke en verzadigende maaltijd te creëren. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 2 uien

– 200 gram gerookt spek

– 500 gram andijvie
– 100 gram roomboter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout gedurende 15-20 minuten.

2. Snipper de uien en bak ze in een koekenpan met wat boter.

3. Voeg het spek toe en bak het samen met de uien tot het spek goudbruin is.

4. Voeg de andijvie toe en bak het geheel nog een paar minuten.

5. Giet de aardappelen af en voeg de roomboter toe. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree.

6. Voeg de andijvie-uien-spekmengeling toe aan de aardappelpuree en roer alles goed door elkaar.

7. Breng de andijviestampot op smaak met zout en peper.

8. Serveer de andijviestampot met wat extra roomboter.

Eet smakelijk!

Andijviestampot

Geef een reactie

Schuiven naar boven