Andijviesalade

Andijviesalade is een heerlijke, gezonde salade die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een lekkere snack. Deze salade is gemaakt met andijvie, tomaat, ui, augurk en een lekkere dressing. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor andijviesalade.

Ingrediënten:

– 2 koppen andijvie, gewassen en fijngehakt
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 kleine tomaat, in blokjes gesneden
– 1 augurk, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel azijn
– 1 theelepel mosterd
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Doe de andijvie, ui, tomaat en augurk in een grote kom.

2. Meng de olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper in een kleine kom. Roer goed om.

3. Giet de dressing over de salade en meng goed.

4. Serveer de salade direct of laat afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk!

Andijviesalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven