Andijvie stamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes in je koelkast op te maken. Dit recept is voor een heerlijke andijvie stamppot met aardappelen, uien en spek.
Ingrediënten:
– 1 kilo aardappelen
– 2 uien
– 200 gram spek
– 1 kilo andijvie
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
2. Snijd de uien en de spek in kleine stukjes. Bak de uien en spek in een koekenpan met de boter.
3. Spoel de andijvie af en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de andijvie toe aan de uien en spek en bak deze nog een paar minuten.
4. Giet de aardappelen af en stamp deze met een aardappelstamper. Voeg de uien, spek en andijvie toe aan de aardappelen en meng alles goed door elkaar.
5. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
6. Serveer de andijvie stamppot met een lekker stukje vlees of vis. Eet smakelijk!