Andijvie stampot

Andijvie stampot is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met andijvie, aardappelen, uien en spek. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor andijvie stampot.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram andijvie

– 2 uien

– 100 gram gerookt spek

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Snijd de uien in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met de boter.

3. Voeg de andijvie toe aan de uien en bak het geheel nog een paar minuten.

4. Voeg het spek toe en bak het geheel nog een paar minuten.

5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

6. Voeg de andijvie, uien en spek toe aan de aardappelen en roer het geheel goed door elkaar.

7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

8. Serveer de andijvie stampot met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Andijvie stampot

Geef een reactie

Schuiven naar boven