Andijvie salade

Andijvie salade is een heerlijke, gezonde en veelzijdige salade die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt andijvie gecombineerd met een aantal andere ingrediënten om een smakelijke salade te maken. Deze salade is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een gezonde snack.

Ingrediënten:

– 2 koppen andijvie, gesneden
– 1 komkommer, in kleine stukjes gesneden
– 1 rode ui, fijngehakt
– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de andijvie op een bakplaat en rooster deze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Haal de andijvie uit de oven en laat afkoelen.

4. Voeg de komkommer, rode ui, pijnboompitten, olijfolie, citroensap, honing, zout en peper toe aan de andijvie.

5. Meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de salade direct of bewaar deze in de koelkast tot gebruik.

Andijvie salade

Geef een reactie

Schuiven naar boven