Andijvie koolhydraatarm

Andijvie is een veelzijdige groente die een lekkere aanvulling is op veel gerechten. Het is een goede bron van vezels, vitamine A, vitamine C en mineralen. Helaas is andijvie ook een bron van koolhydraten. Gelukkig is er een manier om andijvie koolhydraatarm te maken. Met dit recept kun je genieten van de smaak van andijvie zonder al te veel koolhydraten.

Ingrediënten:

– 500 gram andijvie

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de andijvie en snijd deze in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

4. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten.

5. Voeg de andijvie toe en bak deze nog 5 minuten.

6. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed door.

7. Voeg het water toe en laat het geheel 5 minuten koken.

8. Verdeel de andijvie over een ovenschaal en zet deze in de oven.

9. Bak de andijvie 15-20 minuten totdat deze gaar is.

10. Serveer de andijvie koolhydraatarm met je favoriete gerecht.

Andijvie koolhydraatarm

Geef een reactie

Schuiven naar boven