Ananasbavarois

Ananasbavarois is een heerlijke, luchtige dessert dat een perfecte afsluiting is van een maaltijd. Deze bavarois is gemaakt met verse ananas, slagroom en een luchtige biscuitbodem. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hieronder volgt het recept voor ananasbavarois.

Ingrediënten:

– 200 gram biscuit
– 100 gram boter
– 500 gram ananas
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gelatine

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verkruimel de biscuit en meng deze met de gesmolten boter.

3. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Bak de biscuitbodem in de oven gedurende 10 minuten.

5. Laat de biscuitbodem afkoelen.

6. Pureer de ananas en voeg de suiker toe.

7. Los de gelatine op in een kopje warm water.

8. Klop de slagroom stijf en voeg de gelatine toe.

9. Meng de ananaspuree met de slagroom en giet het mengsel over de biscuitbodem.

10. Laat de bavarois minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

11. Serveer de ananasbavarois met wat vers fruit.

Ananasbavarois

Geef een reactie

Schuiven naar boven