Amlou

Amlou is een heerlijke Marokkaanse dip die gemaakt wordt van amandelen, honing en arganolie. Het is een heerlijke snack die je kunt serveren met brood of crackers. Het is een lekkere manier om je maaltijd af te sluiten of om je gasten te verwennen. Hieronder volgt een recept voor amlou.

Ingrediënten:

– 200 gram amandelen

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels arganolie

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rooster de amandelen in de oven gedurende 10 minuten.

3. Haal de amandelen uit de oven en laat ze afkoelen.

4. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze fijn.

5. Voeg de honing, arganolie, kaneel en zout toe en mix alles goed door elkaar.

6. Breng de amlou op smaak met meer honing, kaneel of zout naar smaak.

7. Serveer de amlou met brood of crackers.

Eet smakelijk!

Amlou

Geef een reactie

Schuiven naar boven