American cookies zijn een klassieke zoete traktatie die in Amerika al generaties lang wordt gebakken. Deze cookies zijn luchtig, knapperig en heerlijk zoet. Ze zijn perfect om te serveren bij een kopje koffie of thee, of om gewoon als een lekker tussendoortje te eten. Hieronder volgt een recept voor het maken van deze heerlijke American cookies.
Ingrediënten:
– 225 gram boter, op kamertemperatuur
– 225 gram bruine suiker
– 225 gram witte suiker
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 375 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 200 gram chocolade chips
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Klop de boter en suikers in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot het mengsel glad is.
3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel toe aan het boter-suikermengsel en meng tot een deeg.
4. Voeg de chocolade chips toe aan het deeg en meng goed.
5. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes lichtjes plat.
6. Bak de cookies in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Laat de cookies afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!