Amarant is een heerlijke, voedzame graansoort die een lekkere, knapperige textuur heeft. Het is een goede bron van vezels, eiwitten, mineralen en vitamines. Het is een veelzijdige ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Hieronder volgt een recept voor amarant met groenten.
Ingrediënten:
– 1 kopje amarant
– 2 kopjes water
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje doperwten
– 1/2 kopje maïs
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Breng de amarant en het water aan de kook in een grote pan. Laat het 10-15 minuten koken, of totdat de amarant gaar is.
2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, kikkererwten, doperwten en maïs toe en bak de groenten 5-7 minuten.
3. Voeg de gekookte amarant toe aan de groenten en bak nog eens 5 minuten.
4. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
5. Serveer de amarant met groenten warm.