Aloo gobi

Aloo Gobi is een klassieke Indiase curry die wordt gemaakt met aardappelen, bloemkool en een heerlijke mix van kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om de smaken van India te ervaren. Hier is een recept voor Aloo Gobi dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
– 1/2 theelepel gemalen kardemom
– 1/2 theelepel gemalen kurkuma
– 1/2 theelepel gemalen komijn
– 1/2 theelepel gemalen koriander
– 1/2 theelepel gemalen gember
– 1/2 theelepel gemalen chilipeper
– 1/2 theelepel gemalen kaneel
– 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de komijnzaad, kurkuma, gemalen koriander, kaneel, gember, chilipeper, zout, kruidnagel, kardemom, kurkuma, komijn, koriander, gember, chilipeper, kaneel en zwarte peper toe aan de pan en roer goed.

3. Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe en roer goed om de kruiden te verdelen.

4. Voeg het water toe en breng aan de kook.

5. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer warm met naanbrood of rijst.

Aloo gobi

Geef een reactie

Schuiven naar boven