Alfalfa

Alfalfa is een veelzijdige groente die een grote bron van voedingsstoffen is. Het is een goede bron van vezels, eiwitten, vitamine K, foliumzuur, calcium, magnesium en andere voedingsstoffen. Het is ook een goede bron van antioxidanten en kan helpen bij het verminderen van het risico op bepaalde ziekten. In dit recept gebruiken we alfalfa om een heerlijke salade te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes alfalfa
– 1/2 kopje gesneden wortelen
– 1/2 kopje gesneden komkommer
– 1/4 kopje gesneden rode ui
– 1/4 kopje gesneden rode paprika
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Was de alfalfa en laat het uitlekken.

2. Meng de wortelen, komkommer, rode ui en paprika in een grote kom.

3. Voeg de alfalfa toe en meng alles goed.

4. Voeg de olijfolie, citroensap, zout en peper toe en meng alles goed.

5. Serveer de salade direct of bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Alfalfa

Geef een reactie

Schuiven naar boven