Albondigas

Albondigas is een traditioneel Spaans gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes in een tomatensaus. Het is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept gebruiken we gehakt, ui, knoflook, tomaten, paprika, olijfolie, kruiden en wat extra smaakmakers. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke albondigas maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in kleine blokjes
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de tomaten, paprika, komijn, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de albondigas in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de albondigas met wat extra tomatensaus en wat rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!

Albondigas

Geef een reactie

Schuiven naar boven