Ajam smoor

Ajam smoor is een heerlijke Indische kipgerecht dat wordt geserveerd met rijst of naanbrood. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit kip, uien, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt het recept voor ajam smoor.

Ingrediënten:

– 1 kg kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels kokosmelk

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels gehakte koriander

– 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg de knoflook, kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, chili poeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kokosmelk en gehakte kruiden toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of naanbrood.

Ajam smoor

Geef een reactie

Schuiven naar boven