Ajam paniki

Ajam Paniki is een heerlijke Indonesische gerecht dat gemaakt wordt met kip, kruiden en groenten. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te maken is. Het is ook een geweldige manier om de smaken van Indonesië in je keuken te brengen. Hier is een recept voor Ajam Paniki dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels sambal oelek

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden

– 1/2 paprika, in blokjes gesneden

– 1/2 rode peper, in ringetjes gesneden

– 2 eetlepels pinda’s

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, ketjap manis, sambal oelek, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, laos, zout en peper toe. Roerbak de kruiden en ui totdat de ui zacht is.

2. Voeg de kip toe en bak deze totdat het gaar is.

3. Voeg de komkommer, paprika, rode peper, pinda’s, koriander en kokosrasp toe en roerbak alles nog een paar minuten.

4. Serveer de Ajam Paniki met rijst of naanbrood.

Ajam paniki

Geef een reactie

Schuiven naar boven