Ajam pangang

Ajam Pangang is een heerlijke Indonesische gerecht dat gemaakt wordt met kip, tomaten, uien en een pittige saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke ajam pangang maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 uien, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel sambal

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen knoflook

– 1 theelepel gemalen laos

– 1 theelepel gemalen chilipeper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de uien toe en bak deze tot ze glazig zijn.

3. Voeg de kip toe en bak deze tot het gaar is.

4. Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn.

5. Voeg de ketjap manis, tomatenpuree, sambal, suiker, zout, komijn, koriander, gember, knoflook, laos en chilipeper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de ajam pangang met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Ajam pangang

Geef een reactie

Schuiven naar boven