Aiolie

Aioli is een heerlijke, romige saus die vaak wordt gebruikt als dip of als smaakmaker voor gerechten. Het is gemaakt van knoflook, olijfolie en een beetje citroensap. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor aioli.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Doe de knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom en meng alles goed.

2. Gebruik een staafmixer om de ingrediënten tot een gladde saus te mixen.

3. Breng de saus op smaak met meer zout en peper naar smaak.

4. Serveer de aioli bij gerechten of als dip.

Aiolie

Geef een reactie

Schuiven naar boven